ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташ відсудив у Одеського припортового заводу 1,3 млрд грн

З компанією олігарха не розрахувалися за постачання газу

Фірташ відсудив у Одеського припортового заводу 1,3 млрд грн
Дмитрий Фирташ
Фото: dmitryfirtash.com

Господарський суд Одеської області 3 листопада зобов'язав належний державі Одеський припортовий завод виплатити пов'язаному з Дмитром Фірташем газотрейдеру "РГК-трейдинг" 1,335 млрд грн боргу за постачання газу в другому кварталі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на "РГК-трейдинг".

Суд постановив стягнути з ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) 1,21 млрд грн боргу за поставлений у січні-червні 2014 року природний газ і 114 млн грн штрафних санкцій за прострочення платежів.

За інформацією компанії, представники ОПЗ у суді не заперечували наявності боргу, а протягом розгляду справи завод перерахував "РГК-трейдинг" 26,7 млн грн на його погашення.

Директор "РГК-трейдинг" Артем Компан зазначив, що ОПЗ, не розрахувавшись з "РГК-трейдинг", перейшов до іншого постачальника, уклавши контракт з німецькою E.On улітку 2014 року.

Як зазначають у компанії, "РГК-трейдинг" постачала газ ОПЗ у першій половині 2014 року. Якщо в першому кварталі підприємство платило за газ, то за постачання з квітня по червень (217 млн куб.м) не розрахувалося.

ОПЗ виготовляє хімічну продукцію, а також здійснює перевалку аміаку на морський транспорт. Завод належить державі, але його планують виставити на приватизацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram