ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін заборонив 74 заводам купувати газ, оминаючи "Нафтогаз"

Обмеження чинне з 1 грудня по 28 лютого

Кабмін заборонив 74 заводам купувати газ, оминаючи "Нафтогаз"
Фото: willbe.ru

Кабінет Міністрів заборонив низці промислових, енерго- та теплогенерувальних підприємств купувати газ, оминаючи "Нафтогаз України", йдеться в постанові уряду №596 від 7 листопада.

Обмеження чинне з 1 грудня по 28 лютого.

Під нього потрапляють енергокомпанії "Західенерго", "Донбасенерго", "Дніпроенерго", "Центренерго", "Східенерго", теплогенерувальні підприємства, такі як "Укрінтеренерго", Білоцерківська ТЕЦ і кілька інших, а також 74 промислові підприємства. До їх числа увійшли такі заводи, як ММК ім. Ілліча, кондфабрика "А.В.К.", "Інтерпайп Ніко Тьюб", ОПЗ, "Кока-Кола", "Мотор Січ", Полтавський ГЗК, "АрселорМіттал Кривий Ріг", "Азовсталь", "ХайдельбергЦемент Україна", "Укрспирт", "Оболонь" і багато інших.

Водночас обмеження не поширюється на таких великих споживачів газу, як "Рівнеазот", черкаський "Азот" та інші хімпідприємства Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, в серпні з'явилася інформація, що Одеський припортовий завод почав купувати газ у компанії E.On Energy Sales GMBH. У жовтні металургійний завод "АрселорМіттал Кривий Ріг" теж почав імпортувати газ із Європи, продавцем виступила споріднена йому компанія ArcelorMittal Energy.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram