ГоловнаЕкономікаБізнес

Російське "Эксмо" продало свої книжкові магазини в Україні

Компанія покинула ринок України

Російське "Эксмо" продало свої книжкові магазини в Україні
Фото: facebook.com/ChitayGorod

Російське видавництво "Эксмо" продало свою частку в компанії "Логос-транс", яка розвивала мережу книгарень в Україні під брендами "Книжковий супермаркет", "Читай-город" і "Буква".

Про це пише Retail Community з посиланням на засновника мережі "Книжковий супермаркет" Костянтина Клімашенка. "Эксмо" ухвалило відповідне рішення для себе в середині літа, коли вже анексували Крим і тривала війна на Донбасі. Кілька місяців знадобилося для його практичної реалізації", - повідомив він.

За словами Клімашенка, тепер магазинами управлятиме якесь ТОВ "Компанія ОСМА". Компанія "Логос-транс" проходить процедуру банкрутства.

"Эксмо" вийшло на український ринок книги 2009 року під брендом "Читай-город". 2010-го його магазини об'єдналися з мережею "Книжковий супермаркет", а 2013 року об'єднана мережа купила магазини "Буква".

Нагадаємо, за останні 20 років число книгарень в Україні скоротилося в кілька разів. Найбільші гравці на українському ринку - "Клуб сімейного дозвілля" та магазини "Эксмо".

Такому занепаду сприяє відсутність інтересу до книг серед українців. Майже 12% українців узагалі не читають, свідчить дослідження, проведене експертами консалтингової компанії pro.mova і Форумом видавців. Тільки 57,9% респондентів прочитали за останній рік текст обсягом понад 100 сторінок, 42,1% не прочитали жодної книги за останній рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram