ГоловнаЕкономікаБізнес

Крим відібрав хлібозаводи в українського мільйонера

Окупаційна влада заявила про порушення у "Кримхлібі"

Крим відібрав хлібозаводи в українського мільйонера
Фото: Макс Левин

Самопроголошена Республіка Крим націоналізувала підприємство "Кримхліб", яке належить групі Lauffer мільйонера Олександра Лещинського.

Як пише "Кримінформ", це сталося в середу на засіданні кримського парламенту.

"Кримхліб" - найбільший виробник хлібобулочних виробів на півострові. Він має заводи в Бахчисараї, Джанкої, Євпаторії, Керчі, Сімферополі, Феодосії та Ялті.

Окупаційна влада аргументувала націоналізацію "вимиванням фінансових коштів компанії" і недостатніми податковими надходженнями. Крім того, в комітеті протидії корупції при Радміні Криму вважають, що "Кримхліб" може бути причетним до фінансування антитерористичної операції на Донбасі.

Газета "Капитал" зазначає, що в "Золотому врожаї" (підрозділ Lauffer з виробництва хліба) звинувачення кримських чиновників відкидають. "Кримхліб" володіє достатніми фінансовими ресурсами, які дозволяють повністю забезпечувати стабільну безперебійну роботу виробництва. Будь-яка інформація про можливе банкрутство цих підприємств і необхідність їхньої націоналізації - безпідставна. Заяви про нібито незаконне виведення обігових коштів не відповідають дійсності", - відповіли в компанії на офіційний запит.

Нагадаємо, кримська влада з березня націоналізувала понад сотню підприємств, зокрема виноробні заводи "Магарач", "Масандра", завод шампанських вин "Новий Світ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram