ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія заборонила ввезення українських сироподібних продуктів

Заборону запроваджено через "порушення вимог у галузі санітарно-епідеміологічного добробуту"

Росія заборонила ввезення українських сироподібних продуктів
Фото: old.smi2.ru

Росспоживнагляд призупинив із 13 листопада ввезення на територію Російської Федерації сироподібних продуктів виробництва України. Заборону введено через "порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів і законодавства в галузі санітарно-епідеміологічного добробуту населення".

Про це повідомляє прес-служба Росспоживнагляду.

Під заборону потрапили, зокрема, "продукт бутербродний, напівфабрикат продукту бутербродного, продукт на маргариновій основі твердий". За даними наглядового відомства, "виявлено численні порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів".

Дослідження виявили жири тваринного походження при декларуванні виробником 100% заміни в продукті молочного жиру на рослинний. Інший продукт не відповідав нормативним вимогам за вмістом трансізомерів ненасичених жирних кислот.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд з початку цього року посилили тиск на українських експортерів. Сьогодні в РФ заборонено ввезення української молочної продукції, свинини і продуктів з неї, картоплі, низки іншої рослинницької продукції, істотно обмежено постачання м'яса птиці, кондитерської продукції, плодоовочевої продукції і рибних консервів, соків, алкоголю і пива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram