ГоловнаЕкономікаБізнес

"Аэрофлот" скасував пільгові тарифи у Крим

Раніше економ-квитки з Москви у Сімферополь коштували 7500 рублів (близько 2500 грн) туди і назад

"Аэрофлот" скасував пільгові тарифи у Крим
Фото: EPA/UPG

Російська державна авіакомпанія "Аэрофлот"скасувала тариф у 7500 рублів (близько 2500 гривень) "туди - назад" на всі місця економ-класу на незаконних рейсах із Москви до окупованого Сімферополя. Про зникнення дешевих квитків повідомляє ТАСС.

Пільговий тариф діяв із квітня по листопад 2014 року, чи буде він наступного року - у компанії сказати не змогли. Влітку "Аэрофлот" здійснював до 10 незаконних (всупереч українським законам) рейсів до Сімферополя. Зараз кількість рейсів зменшилася удвічі. До Криму насмілюються літати тільки російські авіакомпанії, оскільки Україна заборонила польоти на півострів після його анексії Росією.

ТАСС повідомляє, що багато авіакомпаній декларують наявність дешевих квитків, але придбати їх неможливо. Найдоступніші квитки туди і назад Москва-Сімферополь, які вдалося знайти журналістам, - у того-таки "Аерофлоту" за 14500 рублів (близько 4780 гривень).

Нагадаємо, в лютому 2014 року російські військові без розпізнавальних знаків захопили парламент і уряд Криму, виставили блокпости на основних трасах і заблокували українські військові частини. Під їхнім тиском депутати Кримської автономії поміняли голову уряду на проросійського Сергія Аксьонова та оголосили про проведення "референдуму" про самовизначення, який пройшов 16 березня. Міжнародна спільнота не визнала законності цього референдуму і його результатів. Крим залишається українською територією, тимчасово окупованою Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram