ГоловнаЕкономікаБізнес

Міжнародні інвестори назвали Росію небезпечнішою від ІД й Еболи

Bloomberg повідомив, хто найбільше втратить через дешеву нафту

Міжнародні інвестори назвали Росію небезпечнішою від ІД й Еболи
Фото: EPA/UPG

Міжнародні інвестори вважають, що російське вторгнення в Україну небезпечніше для світового фінансового ринку, ніж Ісламська держава і лихоманка Ебола. Про це свідчить опитування, проведене на замовлення агентства Bloomberg.

52% учасників дослідження назвали українсько-російський конфлікт головним ризиком для ринків. 26% обрали "Ісламську державу", і лише 5% - Еболу. "Російсько-українська ситуація небезпечніша за все інше, оскільки ми маємо суверенну державу, яка намагається посилитися, створюючи хаос і погрожуючи військовими діями", - пояснив один з учасників опитування з офісу Nordea Bank у Гельсінкі.

На питання про те, які країни найбільше постраждають від низьких цін на нафту, більшість опитаних назвали Росію (51%). Ще 21% назвав Венесуелу, 12% - Саудівську Аравію, а 6% - Іран.

З іншого боку виграють від цього передусім США (31%), Китай (18%), Японія (15%) і Європа з Індією (по 11%).

Фото: bloomberg.com

Нагадаємо, що у ці вихідні в Австралії пройшов саміт "Великої двадцятки" за участю російського президента Володимира Путіна. У його рамках голова РФ провів низку двосторонніх зустрічей, які переважно стосувалися ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram