ГоловнаЕкономікаБізнес

Угорщина почне будівництво "Південного потоку" в 2015 році

Закінчити будівництво своєї ділянки країна планує до 2017 року

Угорщина почне будівництво "Південного потоку" в 2015 році
"Южный поток" в Болгарии в октябре 2013 года...
Фото: bivol.bg

Угорщина планує почати будівництво свого відрізка газопроводу "Південний потік" наступного року, незважаючи на заперечення Євросоюзу і США.

Про це заявив держсекретар з питань енергетики Андраш Арадскі в інтерв'ю Reuters, пише Insider.

За його словами, уряд Угорщини вважає реалізацію цього російського проекту єдиним способом забезпечити постачання газу.

Арадскі заявив, що в Угорщини не залишилося вибору, оскільки європейський газопровідний проект "Набукко" зупинено, а плани будівництва з'єднувальних газопроводів між країнами Східної Європи просуваються повільно.

"Набукко" не буде побудований, і після майже 10-річної затримки, особливо в світлі ситуації в Україні, нам потрібно діяти. Це необхідно. Всі говорять тільки про Угорщину, але ми забуваємо, що з 2013 року Хорватія не робить інвестиції, що дозволяють постачати газ з Хорватії в Угорщину. Те ж стосується Румунії", - сказав Арадскі.

За словами чиновника, Угорщина планує закінчити будівництво своєї ділянки "Південного потоку" до 2017 року.

Угорський чиновник додав, що країни, які підтримують "Південний потік", - Угорщина, Болгарія, Словенія та Австрія – просили Єврокомісію домовитися з Росією про приведення проекту у відповідність із законами ЄС, але переговори не принесли успіху.

Як повідомлялося, у вересні Угорщина припинила постачання газу в Україну, пояснивши це необхідністю наповнити власні сховища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram