ГоловнаЕкономікаБізнес

Начальнику "Укргазвидобування" загрожує вісім років в'язниці

Топ-менеджера запідозрили у заподіянні державі багатомільйонного збитку

Начальнику "Укргазвидобування" загрожує вісім років в'язниці
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Голову правління "Укргазвидобування" Сергія Костюка підозрюють у зловживанні службовим становищем, через що держава недорахувалася 16,8 мільйона гривень. Разом із Костюком у справі проходить один із його заступників. Про це повідомила прес-служба київської прокуратури.

"Як встановлено під час досудового слідства, у березні цього року між публічним акціонерним товариством і приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про постачання скрапленого газу", - сказано в повідомленні. В результаті додаткових угод, підписаних Костюком і його заступником, ця приватна компанія одержала право на отримання майже 18 тисяч тонн палива без передоплати і за заниженою вартістю.

Печерський суд постановив затримати топ-менеджерів "Укргазвидобування" і доправити їх на засідання для обрання запобіжного заходу.

Кримінальну справу розслідує Служба безпеки України за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу (максимальне покарання - вісім років в'язниці).

Видання "Інсайдер", власник котрого раніше був першим заступником голови правління в "Укргазвидобуванні", писало, що, крім Костюка, у цій справі проходить Вадим Шленчак. Приватна компанія, яка заробила на державі, - це "ВОГ Трейдинг" депутата Ігоря Єремєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram