ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував банківський рахунок авіакомпанії МАУ

Найбільша авіакомпанія України не заплатила державі 5 мільйонів гривень

Суд арештував банківський рахунок авіакомпанії МАУ
Фото: www.vacc-ua.aero

Госпсуд Києва 18 листопада арештував поточний банківський рахунок авіакомпанії МАУ у гривні і заборонив відкривати нові. Про це пише газета "Капитал".

Рішення ухвалено за позовом першого заступника прокурора Києва, який зажадав від МАУ повернути борг у розмірі 5,4 мільйона гривень. Заборгованість утворилася перед спеціальним фондом, з якого фінансуються видатки держави на авіацію.

У перевізника є два поточні рахунки: гривневий і валютний. Обидва знаходяться в банку "Фінанси та Кредит". У національній валюті авіаперевізники оплачують авіапаливо усередині країни, послуги аеропортів, бортхарчування та послуги з технічного обслуговування.

У банку зазначають, що незважаючи на арешт обидва рахунки МАУ працюють. Коли суд накладає арешт, банківський рахунок автоматично не блокується. З визначенням суду прокуратура або Державіаслужба мають звернутися у Державну виконавчу службу (ДВС), а остання вже звертається в банк.

Нагадаємо, МАУ засновано у 1992 році. Після банкрутства "АероСвіту" вона стала найбільшою українською авіакомпанією в Україні. Базовий аеропорт - "Бориспіль". Кінцеві власники авіакомпанії приховані за офшорними компаніями, але вважається, що з МАУ пов'язаний дніпропетровський губернатор Ігор Коломойський.

На початку цього року президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников заявив, що у неї серйозні проблеми, викликані політичними подіями. Економічна ситуація в Україні відтоді лише погіршилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram