ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄБРР візьме на утримання українського бізнес-омбудсмена

Втім, відповідний орган ще не створили

ЄБРР візьме на утримання українського бізнес-омбудсмена
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Європейський банк реконструкції та розвитку вирішив виділити 1,5 мільйона євро на рік для фінансування офісу омбудсмена, який займатиметься питаннями бізнесу.

Про це повідомив директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком. Як повідомляє прес-служба голови Української держави, делегацію ЄБРР очолював президент банку Сума Чакрабарті.

Протягом зустрічі Порошенко порушив питання про відновлення місця України в Раді директорів ЄБРР, яке було втрачено 2011 року, під час правління Віктора Януковича.

Нагадаємо, українська влада аносувала створення інституту бізнес-омбудсмена ще в травні. У вересні з'явилася інформація, що цей орган може очолити колишній президент Польщі Александр Кваснєвський, колишній єврокомісар з економіки Оллі Рен, генеральний секретар міжнародної благодійної організації Rotary International Джон Хевко, польський представник в Організації економічного співробітництва та розвитку Павло Войцеховський, а також угорський економіст, колишній єврокомісар з питань зайнятості, соціальних питань та політики соціальної інтеграції Ласло Андор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram