ГоловнаЕкономікаБізнес

Заправки "БРСМ-Нафта" купує голландський інвестфонд з російським сайтом

Незрозуміла компанія оголосила про придбання великої мережі АЗС в Україні

Заправки "БРСМ-Нафта" купує голландський інвестфонд з російським сайтом
Фото: brsm-nafta.com

Мережа автозаправок "БРСМ-Нафта", яка складається зі 135 станцій і чотирьох нафтобаз, переходить у володіння голландського інвестфонду FreezeOil Fund підприємця Руля Піпера (Roel Pieper). Про це повідомила "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на заяву FreezeOil Fund.

"Україна нещодавно зробила значні кроки в напрямку тіснішого співробітництва з Європейським Союзом. Ми вважаємо, що український ринок пропонує значні можливості, особливо у сфері телекомунікацій та енергетики", - сказано в ньому.

Новина про "БРСМ-Нафту" - єдина на сайті FreezeOil Fund. Саму компанію створено влітку цього року, хоча стверджується, що співробітники компанії 10 років займаються проектами у Східній Європі, зокрема в Україні, Росії та Туреччини. Сам сайт підтримується російським провайдером ТОВ "Інтернет-Хостинг" і розташований за російською IP-адресою.

Єдине ім'я, яке згадується на сайті, - це сам Руль Піпер.

Руль Пипер
Фото: freezeoil.nl
Руль Пипер

"БРСМ-Нафту" створено ще в середині 90-х років, але пік зростання її автозаправної мережі припав на 2010-2013 роки. Ці успіхи пов'язують з ім'ям Едуарда Ставицького. Ставицький неодноразово заперечував, що володіє часткою в "БРСМ-Нафті", але журналістські розслідування щоразу доводили протилежне.

Ставицький ховається від українського правосуддя, імовірно, в Ізраїлі. Також є непідтверджена інформація, що він отримав ізраїльське громадянство, змінив прізвище і став Розенбергом.

Нагадаємо, що влітку цього року російський "Лукойл" оголосив про продаж заправок в Україні австрійській компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram