ГоловнаЕкономікаБізнес

Вартість ліцензії на 3G-зв'язок хочуть збільшити, - Шимків

Історія про 3G демонструє, як можна знищити можливість залучити інвестиції, вважає заступник голови АП

Вартість ліцензії на 3G-зв'язок хочуть збільшити, - Шимків
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів хоче збільшити вартість ліцензії на 3G-зв'язок до понад 3 млрд гривень із раніше передбачених 2,4 млрд гривень.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків у Facebook.

"КМУ має велике бажання збільшити вартісні вимоги до кожної смуги з 2,4 млрд гривень (запропонованих НКРЗ) до понад 3 млрд гривень (вводячи таким чином поняття курсу в процес)", - написав Шимків.

За його словами, НКРС погодив з усіма міністерствами умови тендера, але в порядку денному КМУ завтра це питання не розглянуть.

Шимків також повідомив, що сьогодні оператори працюють на ринку України та отримують дохід у гривнях, їхня прибутковість спадає, тому що економіка спадає.

"Вимагати від них індексування інвестицій - це божевілля непрофесіоналізму. Є достатньо країн, куди можна інвестувати і де уряди адекватніші. Історія про 3G - це історія про те, як можливість залучити інвестиції і створити принаймні імітацію привабливого інвестиційного клімату можна знищити", - заявив заступник голови АП.

На його думку, єдине, що стримує оголошення тендера - це підписання проекту розпорядження про оголошення тендера прем'єр-міністром.

Формат 3G дозволяє мобільним операторам надавати послуги високошвидкісного доступу до інтернету і голосового зв'язку. Зараз в Україні тільки "Укртелеком" Ріната Ахметова (оператор ТриМоб) володіє ліцензією на 3G-зв'язок. Видача нових ліцензій посилить конкуренцію в цьому сегменті ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram