ГоловнаЕкономікаБізнес

Саудівська Аравія відкинула пропозицію Росії знизити видобуток нафти

У четвер у Відні пройде саміт нафтового картелю ОПЕК

Саудівська Аравія відкинула пропозицію Росії знизити видобуток нафти
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Саудівська Аравія, один з найбільших виробників нафти у світі, відкинула пропозицію Росії знизити видобуток, щоб зупинити зниження цін.

Як повідомляє "Коммерсантъ", результатом консультацій за участю представників Венесуели та Мексики стали лише спільні заяви про необхідність подальших контактів. Країни домовилися зустрітися через три місяці і знову обговорити питання ціни.

Видання зазначає, що Венесуела не мала наміру скорочувати видобуток, що і так серйозно впав за останні роки. Видобуток у Мексиці також знижується вже десять років. Тому вирішальною повинна була стати саме позиція Саудівської Аравії. Росія готова була знизити видобуток приблизно на 15 млн тонн на рік, якщо Саудівська Аравія забезпечить зниження квоти ОПЕК на 75 млн тонн на рік.

Після невдалих переговорів нафта Brent подешевшала більш ніж на півтора відсотка, до 78,33 долара за барель.

Тим часом завтра, 27 листопада, у Відні пройде саміт нафтового картелю ОПЕК. Якщо організація не домовиться про зниження квот на цій зустрічі, вартість нафти може просісти ще більше. Росія в ОПЕК не входить.

Нагадаємо, що напередодні агентство Fitch заявило, що дешева нафта хоч і матиме серйозний вплив на Росію і Саудівську Аравію, але найсильніше вдарить по інших країнах, таких як Бахрейн, Ангола, Венесуела та Еквадор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram