ГоловнаЕкономікаБізнес

Дніпропетровське сільськогосподарське підприємство заявило про рейдерське захоплення

За підробленими документами в СПП змінили власника

Дніпропетровське сільськогосподарське підприємство заявило про рейдерське захоплення

ТОВ "Юнісон груп" констатує, що рейдерське захоплення СПП "Чумаки", тваринницького комплексу в селищі Чумаки Дніпропетровської області, відбувається з мовчазної згоди Дніпропетровського районного управління юстиції Дніпропетровської області.

Про це йдеться в офіційному повідомленні ТОВ "Юнісон".

У зв'язку з цим компанія звертається до Міністерства юстиції України та особисто до в.о. міністра юстиції Павла Петренка з вимогою втрутитися в ситуацію і припинити незаконний переділ приватної власності, який відбувається за участю структурної одиниці Міністерства.

У зв'язку з рейдерським захопленням СПП "Чумаки" ТОВ "Юнісон груп" звернулося до органів внутрішніх справ із заявою про скоєння злочину і ініціювало відповідні судові розгляди.

Нагадаємо, вчора, 26 листопада, ТОВ "Юнісон Груп" заявила про рейдерське захоплення СПП "Чумаки", яке з 1 липня 2013 року входить до складу групи, із застосуванням незаконних методів і підроблених документів, зокрема, внесення до реєстру підприємств неправдивих відомостей щодо призначення директора та зміни засновника.

Як з'ясувалося сьогодні вранці, реєстратор Реєстраційної служби Дніпропетровського районного управління юстиції Дніпропетровської області Абрамова Тетяна Ігорівна незаконно внесла до Єдиного державного реєстру підприємств, організацій та установ інформацію про зміну власника СПП "Чумаки" з ТОВ "Юнісон Груп" на невідому офшорну компанію СТЕЛЛАР ПАРТНЕРС ЛТД.

За словами юристів ТОВ "Юнісон груп", такі дії свідчать про повне ігнорування законодавства і перевищення повноважень реєстратором Тетяною Абрамовою, в умисних діях якої очевидний факт злочинної змови з метою рейдерського захоплення СПП "Чумаки" та позбавлення законного власника ТОВ "Юнісон Груп" права на корпоративні права підприємства.

З метою захисту своїх законних прав та інтересів ТОВ "Юнісон Груп" звернулося до органів внутрішніх справ із заявою про скоєння злочину і порушення кримінальної справи стосовно незаконно призначеного директора СПП "Чумаки" Шаптоли Сергія і дій реєстратора Тетяни Абрамової. Крім того, ініційовано судові розгляди щодо скасування та припинення дій вищевказаних злочинних осіб.

"Рейдери незаконно змінили власника підприємства. Ситуація ускладнюється тим, що в державному реєстрі офіційно "світиться" заборона на будь-які операції з відчуження. З мовчазної згоди Міністерства юстиції у Дніпропетровській області проводяться рейдерські захоплення. Ми припускаємо, що наступним кроком рейдерів стане спроба продати основні фонди підприємства. Ми закликаємо Міністерство юстиції України взяти під контроль цю ситуацію і припинити те беззаконня, яке твориться в його регіональному управлінні", - заявив директор ТОВ "Юнісон груп" Василь Перенчук.

З причини наявності суттєвих ризиків невиконання боргових зобов'язань за угодами, укладеними між СПП "Чумаки" та ПАТ "БАНК ЮНІСОН", пов'язаних із незаконною зміною легітимних органів управління та власника СПП "Чумаки", ПАТ "БАНК ЮНІСОН" ініціює судові процеси з повернення грошових коштів за вищевказаними зобов'язаннями.

ТОВ "Юнісон Груп" - група українських компаній, об'єднаних в управлінні європейськими інвестиційними фондами. Зокрема, група UNISON керує портфелем активів у сфері офісної, торгової, логістичної нерухомості, сільського господарства.

СПП "Чумаки" - сільськогосподарське підприємство Дніпропетровської області. Має 1300 голів великої рогатої худоби і обробляє близько 5500 га землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram