ГоловнаЕкономікаБізнес

Постачання вугілля з Росії поновилися, але відбуваються "неритмічно"

"Центренерго" і ДТЕК мають труднощі із закупівлею палива для ТЕС

Постачання вугілля з Росії поновилися, але відбуваються "неритмічно"

Постачання енергетичного вугілля з Росії поновилися, але відбуваються "неритмічно", заявив сьогодні в.о. міністра енергетики Юрій Продан.

"Імпорт російського вугілля зараз здійснюється з певними проблемами: якась частина вугільної продукції відправляється, якась частина гальмується без причин. Скажімо так, здійснюється неритмічно", - сказав він.

За його словами, це стосується і постачання державному "Центренерго", і ахметівському ДТЕК.

Нагадаємо, що 21 листопада Росія без пояснень припинила постачати Україні вугілля енергетичних марок. За неофіційною інформацією, постачання заморозили за вказівкою Кремля.

Йдеться про енергетичне вугілля й антрацит, на яких працює половина українських теплових електростанцій. У Міненерговугілля оцінюють необхідність в імпорті в 1-1,2 млн тонн на місяць, з яких державному "Центренерго" необхідно близько 330-350 тис. тонн.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють усі 14 теплових електростанцій. З них сім - на вугіллі антрацитної групи "А" і "Т". Це переважно ТЕС на сході і в центрі країни: Трипільська, Придніпровська, Криворізька, Запорізька, Зміївська, Луганська і Старобешівська. Через бойові дії на сході в Україні виник дефіцит цього вугілля. Решта ТЕС працюють на вугіллі газової групи, якого, як і раніше, видобувають достатньо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram