ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС розкрило схему київського банку зі збагачення за рахунок ФГВФО

Фінустанова видавала депозити та кредити на підставних осіб

МВС розкрило схему київського банку зі збагачення за рахунок ФГВФО
Фото: segodnya.ua

У Києві працівники Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС не допустили розкрадання коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб одним зі столичних банків.

Керівники цього банку (власник, голова правління і начальник відділення) організували укладення низки фіктивних депозитних договорів з підставними особами, що дозволило банку збільшити суму гарантованого законодавством відшкодування за вкладами фізичних осіб. Ці кошти вони намагалися привласнити, повідомляється на сайті МВС.

Також встановлено, що за безпосередньої участі керівників банку безпідставно видавалися кредити на підставних осіб під неіснуючі застави на суму понад 75 мільйонів гривень, які досі не повернуто.

Крім того, ділки організували схему фальсифікації операцій із заставним майном, що дозволило вивести із застави ліквідне майно, надавши в заставу майнові права за цінними паперами нульовою вартістю. Таким чином, банку було завдано збитків ще на 11,5 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram