ГоловнаЕкономікаБізнес

Київські ТЕЦ відзвітували про запаси палива

Дві столичні теплоцентралі працюють на газі, третя - на вугіллі

Київські ТЕЦ відзвітували про запаси палива

Київським ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 у разі дефіциту газу вистачить мазуту на 2-3 тижні. Дарницька ТЕЦ, яка працює на твердому паливі, має запас вугілля на два місяці. Про це пише РБК-Україна.

"[Мазуту] вистачить приблизно на 2-3 тижні. Я вважаю, що це саме той період для того, щоб вирішити питання стабільного постачання газу, якщо виникне ситуація його відсутності", - цитує агентство директора департаменту ЖКГ Київської міськадміністрації Дмитра Новицького. За його словами, цього року мазут ще не використовувався.

Про запаси на Дарницькій ТЕЦ повідомив гендиректор підприємства Володимир Сандлер. "На сьогодні запаси вугілля нам дозволяють у найближчі два місяці сміливо дивитися в майбутнє, на відміну від великих генерацій, вугільні запаси у яких рахуються днями. У нашій ситуації вони рахуються місяцями", - сказав він.

"Ми вчимося спалювати вугілля марки Т і навіть той самий антрацит - російський і південноафриканський, це все-таки інші антрацити. Називається антрацит, але горить зовсім по-іншому", - додав Сандлер.

Нагадаємо, що ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 належать компанії "Київенерго" (холдинг ДТЕК Ріната Ахметова), вони забезпечують теплом і гарячою водою 75% Києва. Ці теплоелектроцентралі працюють на газі, а мазут використовується у них як резервне паливо.

Дарницька ТЕЦ опалює житлові і промислові масиви Дніпровського та Дарницького районів на лівому березі Києва. Вона належить компанії "Євро-Реконструкція". Ця станція працює на вугіллі, а газ використовує як резервне паливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram