ГоловнаЕкономікаБізнес

Затримано начальника "Укргазвидобування"

Топ-менеджера звинувачують у завданні державі багатомільйонного збитку

Затримано начальника "Укргазвидобування"
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Вранці в середу у Києві затримали главу правління "Укргазвидобування" Сергія Костюка. Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

"Затримання відбулося в рамках спільної операції прокуратури міста Києва та СБУ недалеко від головного офісу цієї компанії на вулиці Кудрявській. Сьогодні ж Печерський райсуд має вибрати Костюку запобіжний захід. Столична прокуратура наполягає на утриманні підозрюваного під вартою", - йдеться в повідомленні.

Костюк разом зі своїм заступником Вадимом Шленчаком підозрюється у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого держава не дорахувалася 23 мільйонів гривень. Шленчака наразі не затримали.

Справа проти топ-менеджера "Укргазвидобування" стосується контракту з "приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС" (за неофіційною інформацією, мова йде про "ВОГ Трейдинг" депутата Ігоря Єремеєва). Унаслідок додаткових угод, підписаних Костюком і його замом, ця фірма отримала право на отримання майже 18 тисяч тонн палива без передоплати і за заниженою вартістю.

Кримінальну справу розслідує Служба безпеки України за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу (максимальне покарання - вісім років в'язниці).

Костюк очолив правління "Укргазвидобування" у березні цього року. До цього він обіймав посаду заступника начальника управління реалізації власного виробництва.

"Укргазвидобування" є найбільшим в Україні підприємством з видобування та переробки природного газу і газоконденсату. У 2013 році вона видобула 15,1 млрд кубометрів українського газу з 21 млрд загального видобутку усіма компаніями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram