ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК розпочав купувати вугілля для електростанцій в Австралії

Постачання палива з Росії досі не нормалізувалося

ДТЕК розпочав купувати вугілля для електростанцій в Австралії
Архивное фото
Фото: politikus.ru

Енергохолдинг ДТЕК, який керує дев'ятьма ТЕС у регіонах і двома ТЕЦ у Києві, купив 90 тисяч тонн вугілля в Австралії.

"Для диверсифікації постачань ДТЕК закупив близько 90 тис. тонн вугілля в Австралії", - повідомили в прес-службі компанії. Паливо вже доставлено на електростанції компанії.

При цьому компанія зазначає, що постачання вугілля з Росії досі не нормалізувалося. "Наразі в Україну відправляють вагони з вугіллям, оформлені до 21 числа (листопада), але частина з них так і не перетнула українсько-російський кордон. Нові відвантаження вугілля не здійснюються", - йдеться в повідомленні.

Брак вугілля антрацитних марок - основна причина гострого дефіциту електроенергії в країні, що призводить до масових відключень споживачів. В окремих регіонах світло вимикають щодня кожні кілька годин.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін учора заявив, що влада України просила Москву натиснути на бойовиків Донбасу, щоб ті почали постачати вугілля. При цьому генеральний прокурор Віталій Ярема раніше говорив, що Україна не може купувати вугілля у ДНР і ЛНР, оскільки це було б порушенням законодавчої заборони на фінансування тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram