ГоловнаЕкономікаБізнес

ДНР зажадала від України передоплату за вугілля

Захарченко вигадав, що Болгарія цікавиться донецьким паливом

ДНР зажадала від України передоплату за вугілля
Фото: www.dtek.com

Терористичне угруповання ДНР готове продавати Україні вугілля тільки за передоплатою. Про це заявив ватажок ДНР Олександр Захарченко у Донецьку, пише "РИА Новости".

"Ми торгуємо вугіллям з Україною тільки за тими контрактами, які укладалися раніше... Ми готові з ними торгувати тільки за передоплатою - вранці гроші, ввечері вугілля. Я не вірю жодному слову Кабінету Міністрів України і Порошенка", - сказав він.

При цьому він заявив, що донецьким вугіллям цікавиться не тільки Україна, але і низка інших країн, зокрема,

Болгарія, що входить до Євросоюзу. ЄС, як відомо, не визнає державності ДНР і ЛНР і ввів санкції проти основних ватажків цих терористичних організацій.

Нагадаємо, на території, окупованій бойовиками, на вугільних складах скупчилося близько 3 млн тонн палива, в той час як решта території України потерпає від нестачі вугілля для ТЕС.

Президент Росії Володимир Путін вчора заявив, що влада України просила Москву чинити тиск на бойовиків Донбасу, щоб вони почали поставки вугілля. При цьому генеральний прокурор Віталій Ярема раніше говорив, що Україна не може купувати вугілля у ДНР і ЛНР, оскільки це було б порушенням законодавчої заборони фінансування тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram