ГоловнаЕкономікаБізнес

Українська дочка "Транснефти" заявила про рейдерське захоплення

"ПрикарпатЗахідтранс" вивів на вулиці 1300 осіб

Українська дочка "Транснефти" заявила про рейдерське захоплення
Фото: willbe.ru

У понеділок, 29 грудня, 1300 співробітників ДП "ПрикарпатЗахідтранс" вийшли на акції протесту проти рейдерського захоплення підприємства.

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на прес-службу "ПрикарпатЗахідтранс".

Акції протесту працівників тривають у Києві, перед головними адміністративними будівлями столиці і в Рівному, де відбуваються спроби фізичного захоплення приміщень компанії невідомими нападниками за підтримки підрозділів міліції. Люди вийшли на вулиці під гаслами "Дайте законно працювати", "Ні свавіллю міліції", "Ні бандитам в Україні", "Зупиніть рейдерське захоплення ДП "ПрикарпатЗахідтранс".

"Уже кілька тижнів всі працівники нашого підприємства живуть зі страхом за свою подальшу долю. Ми бачимо, як рейдери через незаконні рішення судів намагаються відібрати у людей роботу, залишити понад 1300 сімей без годувальників. Ми вже оскаржимо ці рішення в касації. Все, що ми хочемо, - чесно працювати, жити за законом. Вся країна бачила, як припинили свою роботу нафтові компанії в Одесі, Василькові та Херсоні. Очевидно, хтось вирішив, що ми маємо бути наступними", - заявив керівник підприємства Чаба Кемпл.

Працівники ДП "ПрикарпатЗахідтранс" висувають три основні вимоги: по-перше, зупинити рейдерське захоплення підприємства людьми в погонах; по-друге, дочекатися рішення Вищого господарського суду за касаційною скаргою, яку подало підприємство; по-третє, зупинити втручання держави в роботу їх підприємства.

Видання зазначає, що на вихідних кілька десятків озброєних людей "помилково" захопили станцію з перекачування нафти іншого підприємства - "Укртранснафта" - з рішенням рівненського суду про передачу нафтопродуктопроводу "ПрикарпатЗахідтранс" у власність ФДМ. Зрозумівши на місці злочину, що вони помилилися станцією, нападники намагалися сховатися. Однак 15 осіб затримала міліція за планом "Перехоплення". Як повідомляє джерело в Житомирському УМВС, відкрито кримінальне провадження щодо зазначених осіб. Затримані на допитах дали свідчення, які вказують до народного депутата зі владної коаліції (ім'я якого в інтересах слідства не розголошується). Також на слідчих чинять колосальний тиск, щоб вони закрили справу і відпустили зловмисників.

Тиждень тому цей нафтопродуктопровід намагалося забрати у своє управління дочірнє підприємство Міністерства енергетики ДП "Понпей", яке разом із іншим дочірнім підприємством "Укртранснафтопродукт" протягом останніх місяців було причетним до захоплень Одеського НПЗ, Васильківської нафтобази та Херсонського нафтоперевалкового комплексу.

Нагадаємо, кінцевий власник "ПрикарпатЗахідтранс" - російська "Транснефть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram