ГоловнаЕкономікаБізнес

"Смарт-Холдинг" забезпечив виплату зарплат за грудень співробітникам мережі "Амстор"

Співробітники магазинів Новинського залишилися без трудових книжок

"Смарт-Холдинг" забезпечив виплату зарплат за грудень співробітникам мережі "Амстор"
Фото: amstor.ua

Головний акціонер групи компаній "Амстор", "Смарт-Холдинг" забезпечив виплату заробітної плати співробітникам магазинів мережі "Амстор" за грудень. Про це повідомили в прес-службі компанії, пише РБК-Україна.

Повідомляється, що зарплату виплачено в повному обсязі співробітникам, які вийшли на свої робочі місця в магазинах у Києві та Дніпропетровську. Виплату організовано офіційно через каси підприємств. При цьому при нарахуванні сплачено всі передбачені чинним податковим законодавством платежі.

"Незважаючи на протидію відстороненого менеджменту на чолі з екс-керівником Володимиром Вагаровським, ми виплатили співробітникам магазинів у Києві та Дніпропетровську зарплату за грудень Гроші нараховано офіційно зі сплатою всіх необхідних податків", - заявили у прес-службі "Смарт-Холдингу".

Як зазначили в компанії, з огляду на те, що трудові книжки працівників та первинна фінансова документація викрали і вивезли в невідомому напрямку особи, пов'язані з екс-керівником торговельної мережі, сьогодні нарахування заробітної плати у всіх магазинах мережі ускладнено. "Виплати гарантовано здійснюватимуться тільки тим співробітникам, які вийдуть на свої робочі місця. Тільки присутність працівників на робочих місцях дозволить відновити всю історію їхньої роботи в компанії та налагодити регулярну виплату заробітної плати", - підкреслили у "Смарт-Холдингу".

Нагадаємо, що 31 грудня 2014 року озброєні люди заблокували роботу низки магазинів мережі "Амстор" у Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі та інших містах. На місця подій прибула міліція, роботу магазинів відновили, але ненадовго. Зараз не працюють більшість магазинів мережі "Амстор".

"Смарт-Холдинг", основний акціонер "Амстора", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього керуючого і міноритарного акціонера Володимира Вагаровського. У компанії зазначили, що екс-керівник не погодився з рішенням головних власників про відсторонення його від управління групою компаній "Амстор" і робить все, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби В.Вагоровського привласнити компанію, а також розкрадання грошових коштів для особистого збагачення.

Головний акціонер рітейлера - "Смарт-Холдинг" - звернувся до правоохоронних органів та закликав співробітників зберегти стабільну роботу всіх підприємств групи компаній "Амстор". Екс-керівник шантажує менеджмент магазинів, примушує не виходити на роботу і приховувати торгову виручку від інкасації.

Наразі Володимир Вагоровський перебуває за кордоном. Правоохоронці пов'язують його від'їзд із подачею від імені головного акціонера заяв до міліції на дії екс-керуючого.

Компанія "Гелабран Реал Істейт" - акціонер, який стояв біля витоків створення групи компаній "Амстор", підтримав головного акціонера групи - "Смарт-Холдинг" у прагненні стабілізувати роботу торгових центрів "Амстор" по всій Україні. У повідомленні компанії йшлося: "Ми засуджуємо дії міноритарного акціонера Володимира Вагоровського і колишнього менеджменту в особі Олександра Вагоровського, які призвели до зупинки роботи магазинів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram