ГоловнаЕкономікаБізнес

Телеканал 112 виставлено на продаж

Канал входить до трійки найбільших новинних мовників в Україні

Телеканал 112 виставлено на продаж

Інформаційний телеканал 112 виставлено на продаж за 30 млн доларів. Про це пише "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на двох топ-менеджерів інших телеканалів. Директор каналу Андрій Подщипков, який називає себе його одноосібним власником, від коментарів відмовився.

За даними дослідження компанії Nielsen, рейтинг каналу 112 у 2014-му склав 0,9%, що відповідає 21-му місцю у рейтингу (опитувалися люди старші за 18 років у містах із населенням понад 50 000 осіб). У новинній ніші мовник поступається лідерством тільки "5 каналу" (3,15%) і каналу 24, який дивляться 1,1% глядачів. Глядацьку аудиторію каналу складають здебільшого пенсіонери - чоловіки віком від 65 років.

Інформаційний телеканал 112 розпочав мовлення 28 листопада 2013 року.

Згідно з розслідуванням "Наших грошей", одним із бенефіціарів телеканалу є екс-міністр МВС Віталій Захарченко, який перебуває в розшуку. Зв'язок із Захарченком простежувався на рівні директора каналу Андрія Подщипкова і колишнього креативного продюсера каналу Віктора Зубрицького. Перший був радником голови правління Банку Ринкові Технології, який також належав Захарченкові. Дружина Зубрицького Ольга до червня 2014-го володіла 99% компанії ТОВ "ТРК 112-ТВ", на яку записана супутникова ліцензія 112. Подщипков і Зубрицький зв'язок із Захарченком заперечували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram