ГоловнаЕкономікаБізнес

Прямий рейс Львів - Тель-Авів - запорука розвитку туризму Новости компаний

Прямий рейс Львів - Тель-Авів - запорука розвитку туризму

Відкриття прямого рейсу Львів - Тель-Авів стало одним з багатьох обумовлених питань під час зустрічі заступника посла Ізраїлю Іцхака Кармелю Кагана, почесного консула Ізраїлю в Західній Україні Олега Вишнякова та голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, яка відбулася 27 січня у Львові.

За словами почесного консула, авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" вже в квітні цього року готова забезпечити лоукостовій прямий рейс між Левом і Тель-Авівом. "Повідомлення між обома країнами - одне з найважливіших питань на сьогоднішній день. Це сприятиме створенню більш тісних бізнес-контактів, розвитку туризму та культурних зв'язків із західним регіоном України. Особливо важливо тут налагодити туристичну співпрацю", - зазначив консул.

За словами голови ОДА Олега Синютки, Львівщина справді дуже зацікавлена в прямому авіасполученні. Він також зазначив, що готовий швидше обговорити це питання з керівництвом Мінінфраструктури України та авіакомпанії МАУ. "Це буде хорошим поштовхом для розвитку. У цьому аспекті також необхідно провести потужну промо-компанію нашого регіону, щоб якісно представити його сучасні можливості. Адже Львівщина має значні перспективи для паломницького туризму, а також величезний курортний потенціал в Моршині, Трускавці, Східниці, які ми можемо і повинні розвивати ", - підкреслив керівник області.

Вишняков також підкреслив зацікавленість Ізраїлю в розвитку паломницького туризму в Україні. За словами почесного консула, багато громадян Ізраїлю є вихідцями з України, і вони охоче будуть відвідувати свою колишню батьківщину. Крім того, ізраїльські лікарні зацікавлені у відкритті в Україні реабілітаційних санаторіїв, тому що клімат України дуже сприятливий і м'який.

Чиновники підкреслили необхідність поглиблення двосторонніх відносин між Україною та Ізраїлем, особливо у сфері залучення інвестицій та безпеки. Вишняков відзначив необхідність створення зони вільної торгівлі, запропонував на розгляд голові ОДА ряд проектів від ізраїльських партнерів, які можуть бути реалізовані в Україні. Синютка у свою чергу акцентував на необхідності залучення іноземних інвестицій і партнерів, що продемонструє світу економічну стабільність і безпеку західних і центральних регіонів України.

Вишняков також запропонував губернатору запропонувати львівським бізнесменам взяти участь у квітневій виставці сільського господарства Agritech в Ізраїлі. Це сприятиме пошуку партнерів і залучення інвесторів, вважає він.

Також були обговорені можливості запозичення ізраїльського досвіду у сфері безпеки, психологічної реабілітації бійців і гуманітарної допомоги.

Синютка пообіцяв всіляко підтримувати ініціативи пана Вишнякова і Кагана для сприяння та поглиблення відносин між українським та ізраїльським бізнесом, культурою та освітою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram