ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній міністр-винороб закликав Раду не підвищувати плату за ліцензію для виробників алкоголю

Завод Плачкова працює на межі збитковості і може зупинитися

Колишній міністр-винороб закликав Раду не підвищувати плату за ліцензію для виробників алкоголю
Фото: Дмитрий Алексеенко

Колишній міністр енергетики Іван Плачков, який виготовляє вино під ТМ "Колоніст", обурений підвищенням податкового навантаження на алкогольну галузь, яке просувають представники коаліції в Раді.

Плачков оприлюднив звернення до депутатів, у якому закликав не допустити ухвалення законопроекту №1488, ініційованого депутатами від "Самопомочі" і БПП. Цей документ передбачає підвищення плати за гуртову торгівлю алкоголем з 500 тисяч гривень до 2,5 млн на рік.

"ТМ "Колоніст" виготовляє 100 тисяч пляшок з оборотом 5 млн грн на рік (із середньою вартістю 50 грн за пляшку). Як таке підприємство може платити за ліцензію 2,5 млн грн на рік? Ухвалення цього законопроекту спричинить знищення невеликих виробників якісного вина", - заявив він.

За його словами, вже зараз його фірма працює на межі збитковості, але вона вкрай важлива для такого депресивного регіону, як південь Одеської області, де розташовані його виноградники.

"Шановні депутати, закликають вас як людей з високим почуттям відповідальності за долю і добробут країни відкликати цей законопроект і внести до нього зміни, передбачити сплату за ліцензію в розмірі відповідно до кількості вироблених пляшок. А для українських виробників, які виробляють вино з власного або придбаного у вітчизняного виробника винограду плату за ліцензію на гуртову торгівлю скасувати", - написав Плачков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram