ГоловнаЕкономікаБізнес

"Мотор Січ" підписав контракт на постачання двигунів до Австрії

Український завод продаватиме від 100 до 300 двигунів на рік

"Мотор Січ" підписав контракт на постачання двигунів до Австрії
Фото: diamond-air.at

Запорізький завод "Мотор Січ" підписав контракт на постачання двигунів для австрійської компанії Diamond Aircraft, власник якої називав себе основним власником Activ Solar.

Президент "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв повідомив "Капитал", що завод випускатиме турбогвинтовий двигун АІ-450С для легкого літака DA50-JP7. 19 січня в Австрії успішно відбувся перший політ літака DA50-JP7 з українським двигуном.

За словами голови наглядової ради "Мотор Січі" Анатолія Малюка, контракт передбачає сертифікацію літака за кошти австрійської сторони, а також поставку до 100 двигунів АІ-450С на рік. Богуслаєв назвав іншу цифру - 200-300 двигунів на рік.

"На підставі планів компанії постачати до 300 двигунів, "Мотор Січ" може в недалекому майбутньому заробляти до $100 млн на цьому ринку, або близько 10% сьогоднішньої виручки", - підрахував старший аналітик інвестгрупи "АРТ Капітал" Олексій Андрейченко.

Сьогодні найбільшим для "Мотор Січі" є російський ринок: до 2016 року компанія виконує п'ятирічний контракт для держкомпанії "Вертольоти Росії" на поставку 1300 двигунів на суму $1,2 млрд.

Нагадаємо, власник Diamond Aircraft Крістіан Дріс (Christian Dries) в 2012 році говорив, що володіє контрольним пакетом акцій Activ Solar, а решта акцій належать менеджменту міжнародної компанії. Чутка, заснована на непрямих доказах, приписує контроль над Activ Solar братам Клюєвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram