ГоловнаЕкономікаБізнес

Маріупольському меткомбінату Ахметова за борги відключають газ

Завод Ахметова поскаржився на невідшкодування ПДВ

Маріупольському меткомбінату Ахметова за борги відключають газ
Фото: segodnya.ua

Маріупольському меткомбінату імені Илліча відключають газ за борги. За п'ятницю-суботу його тиск довели до критично низького показника, який на 15% нижче від нормативного.

Повне припинення подачі газу може наступити вже 9 лютого, повідомив у фейсбуці гендиректор заводу Юрій Зінченко. За його словами, на заводі вже готуються до аварійної зупинки доменних печей.

Повна зупинка виробництва, крім ММК імені Ілліча, загрожує також іншому заводу Ріната Ахметова - "Азовсталі".

"Амбіції газопостачальних організацій ставлять на межу виживання весь гірничо-металургійний комплекс України. І це при тому, що тільки по комбінату імені Ілліча заборгованість держави з невідшкодованого ПДВ майже удвічі перевищує заборгованість за спожитий газ. Держава почала відшкодовувати нам ПДВ, але поки покриваються старі борги, за цей час встигає зрости заборгованість за новий період, і це не дає нам вирішити проблему нестачі оборотних коштів. У нас практично не залишилося запасу потужності. Якщо подача газу припиниться, маріупольські меткомбінати зупиняться", - написав Зінченко.

Нагадаємо, ММК ім. Ілліча та "Азовсталь" - останні нормально працюючі метзаводи в Донецькій і Луганській областях, говорив минулої осені тодішній губернатор Донеччини Сергій Тарута.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram