ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-керуючих "Амстором" підозрюють у переведенні автомобілів мережі на підставні компанії

Компанія не може знайти близько 40 вантажівок

Екс-керуючих "Амстором" підозрюють у переведенні автомобілів мережі на підставні компанії
Фото: amstor.ua

Група компаній "Амстор" не може встановити місцезнаходження 124 одиниць автотранспорту, записаних на підприємства групи. Про це повідомив директор ТОВ "Амстор" Сергій Сокольський, пише РБК-Україна.

У компанії зазначають, що цілком ймовірно, транспорт незаконно виведено на підставні компанії, які функціонують на територіях, не підконтрольних українській владі, за вказівкою екс-керуючих мережею Володимира й Олександра Вагоровських.

"Більшість цих автомобілів, зокрема вантажний комерційний транспорт, знято з реєстрації в органах ДАІ протягом 2014 року, і ми маємо підстави вважати, що їх нелегально переправили на території т.зв. ДНР і ЛНР", - зазначив Сокольський. У компанії сьогодні не можуть встановити місцезнаходження близько 40 вантажних автомобілів Mercedes-Benz ACTROS 4140 і MAN TGA 41.400.

Також Сокальський повідомив, що за підсумками аудиту та перевірок, проведених новим менеджментом, встановлено, що екс-керуючі широко практикували реєстрацію автотранспорту, придбаного за кошти групи, на приватних осіб. "Переважно це були менеджери середньої ланки, безпосередньо залежні від Вагоровських. Кілька таких поспішних перереєстрацій здійснено буквально в січні", - пояснив він.

Так, за його словами, елітний Mercedes-Benz G 63 AMG, придбаний за рахунок коштів компанії за 1,8 млн грн, згодом був проданий за вдвічі меншу суму особистому водієві Володимира Вагоровського. У січні 2015 р. це саме авто перереєстрували на іншого власника, який проживає в Києві за адресою, де розташований гуртожиток столичного міліцейського підрозділу "Беркут" (Київ, пр-т Червонозоряний, 152-А). Раніше так провели перереєстрацію елітного автомобіля BMW 7. Автомобіль був зареєстрований на мешканку Донецька, яка виступала засновником у кількох підставних фірмах, в одній з яких директором колись значився відомий лідер сепаратистського руху на Донбасі Павло Губарєв".

Сокольський повідомив, що за всіма вказаними фактами від імені керівництва підприємств групи надіслано відповідні звернення до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що 31 грудня 2014 р. озброєні люди заблокували роботу низки магазинів мережі "Амстор" у Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі й інших містах. На місця подій прибула міліція, роботу магазинів відновили, але ненадовго. Зараз не працюють більшість магазинів мережі "Амстор".

"Смарт-Холдинг", основний акціонер "Амстору", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього керуючого і міноритарного акціонера Володимира Вагоровського. Екс-керівник не погодився з рішенням головних власників про відсторонення його від управління групою компаній "Амстор" і робить усе, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби Вагоровського привласнити компанію, а також розкрадання грошових коштів для особистого збагачення.

Вагоровські зараз контролюють магазини на території так званої "ДНР", виручка з яких не надходить на рахунки ГК "Амстор".

Компанія "Гелабран Реал Істейт" - акціонер, який стояв біля витоків створення групи компаній "Амстор" (входить у сферу впливу Едуарда Шифріна й Олександра Шнайдера), - підтримав головного акціонера групи - "Смарт-Холдинг" у прагненні стабілізувати роботу торгових центрів "Амстор" по всій Україні. У повідомленні компанії сказано: "Ми засуджуємо дії міноритарного акціонера Володимира Вагоровського і колишнього менеджменту в особі Олександра Вагоровського, які призвели до зупинки роботи магазинів.

У 2009 році Шифрін і Шнайдер - мажоритарні акціонери торговельної мережі "Амстор" - продали частину своїх акцій компаніям, пов'язаним зі "Смарт-Холдингом". Їхня частка зменшилася із 60 до 15%. "Смарт-Холдинг" став головним акціонером торговельної мережі із 70% акцій. Частина акцій була викуплена в міноритарного акціонера ГК "Амстор" Володимира Вагоровського. Його частка зменшилася із 40 до 15%. Брати Олександр і Володимир Вагоровські за рішенням акціонерів донедавна здійснювали операційне управління торговельною мережею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram