ГоловнаЕкономікаБізнес

Корпоратизація "Укрзалізниці" завершиться до кінця року, - міністр

Пивоварський назвав регіональні залізниці "маленькими королівствами"

Корпоратизація "Укрзалізниці" завершиться до кінця року, - міністр
Фото: telegraf.com.ua

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що корпоратизація "Укрзалізниці" повинна завершитися до кінця року. Про це він сказав на 11-й конференції українських інвесторів, організованій компанією Dragon Capital.

"Ми збираємося корпоратизувати УЗ до кінця року, мати єдину команду управлінців, централізувати управління, ввести єдиний банківський рахунок для УЗ, тому що зараз кожна залізниця - маленьке королівство", - сказав він.

Він зазначив, що в рамках реформи залізниці вже реформовано систему закупівель УЗ, зокрема запущено новий сайт, де можна в онлайн-режимі відстежити тендери. Також відкрито доступ до продажу квитків на потяги для будь-якої приватної компанії.

Пивоварський також зазначив, що він виступає за доступ приватних потягів на залізниці УЗ. "Нерухоме майно має бути в держави, але потяги можуть бути приватними - це моя позиція", - наголосив він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України вирішив створити публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниця) в червні 2014 року. Тоді очікувалося, що господарська діяльність ПАТ почнеться вже в перших місяцях 2015 року.

Після створення ПАТ "Українська залізниця" заборона на приватизацію залізничних об'єктів залишиться чинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram