ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ потрапив до сотні найбільш інвестпривабливих міст світу

Кодецький: "Київ - у сутінках, але ці сутінки - досвітні"

Київ потрапив до сотні найбільш інвестпривабливих міст світу
Фото: tov-tob.livejournal.com

За оцінками міжнародних експертів, 2014 року Київ зайняв 73 місце у світовому рейтингу найбільш інвестпривабливих міст світу, тоді як Москва опинилася лише на 90-му.

Про це після повернення з Міжнародної конференції з нерухомості в Торонто розповів виданню ПЛ відомий український девелопер Валерій Кодецький.

На думку Кодецького, цей рейтинг дає Києву непоганий аванс для розвитку. "На моє глибоке переконання, важливе не місце, а присутність у рейтингу. Так Київ отримав своєрідний аванс від світових інвесторів - у надії на те, що столиця України стане більш інвестиційно привабливою. А Росія (Москва) своєю непередбачуваною політикою повела себе в "сіру зону" невизначеності і високих інвестиційних ризиків. Я сказав би так: і Київ, і Москва зараз перебувають у сутінках, але наші сутінки - досвітні, а московські - передопівнічні", - вважає експерт.

Про перспективи розвитку галузі в Києві Кодецький зазначив, що готується презентація великого інфраструктурного проекту у сфері ВПК, покликаного посилити обороноздатність України. Як уточнив керівник групи розробників, проект розроблений за дорученням громадської ініціативи "Національний проект" і передбачає будівництво в столичному регіоні сучасного містечка, спеціалізованого під потреби Міноборони та ВПК, який не має аналогів не тільки в Україні, але й у Європі.

На думку експерта, наш внутрішній потенціал і тенденції стійкого попиту на світових ринках нерухомості обіцяють непогані перспективи для ринку нерухомості України в довгостроковій перспективі. "І обов'язок українських девелоперів - використати цей шанс, щоб скерувати хоча б частину інвестиційних потоків в Україну", - переконаний Кодецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram