ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов скотився у третю сотню рейтингу мільярдерів

Порошенко, Новинський, Жеваго і Тігіпко збідніли до мільйонерів

Ахметов скотився у третю сотню рейтингу мільярдерів
Фото: EPA/UPG

Найбагатший українець Рінат Ахметов за останній рік втратив 113 місць у світовому рейтингу мільярдерів, який щорічно складає американський Forbes. Активи власника групи СКМ оцінили у $6,7 млрд (на $5,8 млрд менше порівняно з торішнім рейтингом), що дозволило йому зайняти лише 201 місце у свіжому рейтингу (було 88).

Відразу чотири українські підприємці зникли з рейтингу, що означає, що вони більше не мільярдери. Серед них опинилися власник кондитерської компанії Roshen Петро Порошенко, власник "Смарт-холдингу" Вадим Новінський, власник Ferrexpo Костянтин Жеваго і власник групи ТАС Сергій Тігіпко.

Поки що залишаються у списку власник "Інтерпайпу" Віктор Пінчук (1250 місце, 1,5 млрд доларів), власники групи "Приват" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (1415 і 1500 місце, по 1,3 млрд доларів), а також власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк (1638 місце, 1,1 млрд доларів).

Капітал скоротився у всіх без винятку українських мільярдерів.

Найбагатшим на пострадянському просторі Forbes вважає росіянина Володимира Потаніна, стан якого оцінюється у $15,4 млрд.

Очолюють рейтинг засновник Microsoft Білл Гейтс (79,2 млрд доларів), мексиканський медіамагнат Карлос Слім (77,1 млрд доларів) та інвестор Уоррен Баффет (72,7 млрд доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram