ГоловнаЕкономікаБізнес

Швеція попередила, що її компанії можуть піти з РФ

Посол у Москві обурилася "наїздом" податківців на Oriflame

Швеція попередила, що її компанії можуть піти з РФ
Фото: flickr.com

Посол Швеції в Росії Вероніка Бард Брінгус заявила, що шведські компанії можуть піти з Росії у зв'язку з конфліктом навколо Oriflame, яку звинуватили в ухилянні від сплати податків.

"Незважаючи на те, що компанія вклала мільйони шведських крон в Росію, для них створює проблеми податкова служба та інші гілки російської влади, в тому числі продовжують вимагати, щоб компанія платила роялті, незважаючи на те, що є судове рішення, що їм не треба цього робити, і ці вимоги не відповідають міжнародному праву. У такий складний час це може призвести до того, що росіяни позбудуться роботи", - сказала посол на зустрічі з головою комітету російського парламенту з міжнародних справ, пише "Прайм"

"Ми говоримо про 400 шведських компаній, які працюють у Росії. Багато хто з них зробив дуже серйозні інвестиції, тут розташоване виробництво, але, на жаль, клімат для бізнесу не поліпшується. Це компанії, які не просто приїхали заробити гроші, вони зробили внесок у Росію і хочуть тут працювати. Але якщо вони відчуватимуть створювані з боку влади проблеми, то можуть передумати", - підкреслила дипломат.

Нагадаємо, що Швеція в Росії представлена такими великими компаніями, як, наприклад, мобільний оператор Tele2, виробник побутової техніки Electrolux, автомобільна компанія Volvo (у неї є завод у Калузі), телекомунікаційна компанія Ericsson, компанія одягу H&M.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram