ГоловнаЕкономікаБізнес

На реформи в ДФС необхідно щонайменше два роки, - Білоус

Чиновник заявив, що податкова - не 100-доларова купюра, щоб усім подобатися.

На реформи в ДФС необхідно щонайменше два роки, - Білоус
Фото: sfs.gov.ua

Голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус прокоментував своє тимчасове відсторонення з посади.

"Ми щодня комусь переходимо дорогу. Роблячи крок, ми обрізаємо дуже багато чого в системі, це багатьом не подобається. У людей, які намагаються впливати на структуру, меншає грошей у кишенях", - сказав він в інтерв'ю "Сегодня".

При цьому чиновник уточнив, що конкретної причини відсторонення йому не озвучили: "Мені нічого не пояснювали. Сказали, що є якісь скарги і ми нібито не впоралися із завданням. Є багато скарг на податкову міліцію, є багато скарг на митницю, є якісь скарги на податкову. Але немає такої податкової у світі, на яку немає скарг. Ми не купюра у 100 доларів, щоб усім подобатися".

Головне для результативної співпраці з урядом - не поставити "свого керівника", вважає Білоус, а сформулювати чіткі завдання.

"Я й гадки не маю, чи хочуть поставити на моє місце когось свого, - говорить він. - Ви знаєте, що в уряді багато сюрпризів. Річ не в тому, своя людина чи не своя. Завдання потрібно ставити. Якщо не справляється, то яка різниця. Якщо ви поставите заступником свою людину, він помилиться, вам соромно буде за нього".

Водночас Білоус зізнався, що сам він "багато в чому не згоден з податковою міліцією та з митницею". "Я не хочу про них погано говорити - там працюють генерали, з досвідом, значно більшим, ніж у мене, вони заслужені діячі, а я - нова людина, яка прийшла з бізнесу і жодного разу не працювала в цій системі раніше", - пояснив свою позицію керівник Фіскальної служби.

При цьому він розповів, що хоча повернення на посаду залежить не від нього, він готовий продовжити роботу. На його думку, щоб провести повноцінні реформи системи, потрібно щонайменше 2 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram