ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртранснафтопродукт" відзвітував про бензин Курченка

Держпідприємство продало мало не третину нафтопродуктів ВЕТЭК

"Укртранснафтопродукт" відзвітував про бензин Курченка
Фото: EPA/UPG

За період з жовтня 2014 року по 1 березня 2015 року державним підприємством "Укртранснафтопродукт" було реалізовано близько 30% від переданих за рішенням суду нафтопродуктів компаній групи ВЕТЭК.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"За цей час підприємством нараховано та сплачено близько 120 млн грн податків всіх видів. З урахуванням реалізації нафтопродуктів в березні, на початок квітня 2015 року ДП "Укртранснафтопродукт" планує сплатити в цілому понад 200 млн грн податків", - йдеться в повідомленні.

У компанії запевняють, що після винесення відповідних постанов суду ДП "Укртранснафтопродукт" повністю виконає взяті на себе зобов'язання і відразу прийме рішення про зарахування всіх активів, що перебувають у нього на зберіганні, в бюджет.

Нагадаємо, слідчим управлінням ГУМВС України в Одеській області розслідується кримінальна справа за фактами неправомірних дій посадових осіб групи компаній ВЕТЭК, у тому числі за фактом ввезення на територію України протягом 2013-2014 років нафтопродуктів з використанням злочинних схем компаній, підконтрольних Сергію Курченкові. В рамках розслідування цього кримінального провадження слідчими суддями було накладено арешти на нафтопродукти, які ввозилися за злочинними схемами і які були визнані речовими доказами.

У зв'язку з тим, що термін зберігання нафтопродуктів, зокрема бензинів, обмежений, виникла необхідність з метою збереження в грошовому еквіваленті речових доказів у кримінальному провадженні, передати їх на реалізацію й відповідальне зберігання.

Постановами суду було прийнято рішення про передачу нафтопродуктів ДП "Укртранснафтопродукт", яке підпорядковане Міністерству енергетики та вугільної промисловості України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram