ГоловнаЕкономікаБізнес

Дніпропетровська область відзвітувала про ситуацію на "Південмаші"

Працівникам заводу виплачують зарплату за рахунок коштів "КБ "Південне"

Дніпропетровська область відзвітувала про ситуацію на "Південмаші"
Фото: yuzhmash.com

Працівникам дніпропетровського "Південного машинобудівного заводу" ("Південмаш") почали виплачувати заборгованості із зарплаті.

Про це повідомила речник Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Кальянова, інформує РБК-Україна.

За її словами, 6 березня працівникам виплатили 12 млн грн заборгованості. 13 березня на рахунки підприємства надійшло 25,3 млн грн, 12,8 млн з яких вже видано як відшкодування заборгованості із зарплати. Очікується, що до кінця місяця "Південмаш" отримає ще 53 млн грн.

На 1 березня 2015 року загальна заборгованість із зарплат на підприємстві становила 76,2 млн грн.

"Всі кошти отримані як фінансова допомога КБ "Південне", - повідомила Кальянова.

Відшкодовувати ці кошти "Південмаш" планує за рахунок виконання замовлень, сума яких маж становити 2,5 млрд грн. На сьогодні укладено контракти на суму у 980 млн грн за програмою компанії Orbital (США) і БК "АЦС" (Бразилія). Також очікується підписання договорів на постачання устаткування для ДПЕК, які можуть завантажити потужності "Південмашу" на 25%. Планується виконання оборонного замовлення на виробництво ракетних комплексів "Сапсан", а також виробництво тракторів.

Борги "Південмашу" станом на 1 січня 2015 становили близько 640 млн грн, у тому числі із зарплати, супутніх платежів та соціальних виплат - понад 140 млн грн.

Нагадаємо, 26 січня "Південмаш" призупинив роботу через відсутність держзамовлення і проблем з доставкою комплектуючих із зони АТО.

У лютому Федеральне космічне агентство РФ (Роскосмос) відмовилося купувати ракети "Зеніт", які виробляє "Південмаш". Через це підприємство може втратити 80% виторгу, заявив помічник гендиректора заводу Володимир Ткаченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram