ГоловнаЕкономікаБізнес

Харківський тракторний завод випускатиме фінські комбайни

Пілотний проект стартує в другому півріччі 2015 року

Харківський тракторний завод випускатиме фінські комбайни
Фото: www.segodnya.ua

Харківський тракторний завод (ХТЗ) підписав договір з фінською компанією Sampo Rosenlew про створення спільного підприємства з виробництва зернозбиральних комбайнів.

Про це повідомляє офіційний сайт Харківської ОДА.

"Пілотний проект стартує в другому півріччі 2015 року. А серійне виробництво комбайнів почнеться в 2016 році. Планується, що для українського ринку будуть виробляти 200-250 зернозбиральних комбайнів на рік" - повідомив гендиректор заводу Владислав Губін.

За його словами, найближчим часом представники заводу у складі делегації, яку очолить міністр аграрної політики Олексій Павленко, вирушать в США, а після - до Канади, де проведуть зустрічі з провідними компаніями щодо створення спільних підприємств.

Окрім того, Владислав Губін розповів, що завод відмовився створювати спільне підприємство з "Гомсільмаш" (Білорусь) з виробництва комбайнів під маркою ХТЗ.

"Ми для себе вирішили, що СП має бути інноваційним. І якщо ми пропонуємо зернозбиральну техніку, то вона повинна продаватися не тільки в Україні", - підкреслив гендиректор.

Він також зазначив, що зараз завод забезпечений контрактами на випуск 2 тис. 100 тракторів протягом 2015 року.

Нагадаємо, ПАТ "Харківський тракторний завод" створено на базі стратегічного підприємства оборонної промисловості - радянського державного Харківського тракторного заводу (ХТЗ). У 2001 році в результаті сумнівних маніпуляцій з акціями завод потрапив у приватну власність. Контрольний пакет підприємства кілька разів переходив з рук в руки, поки в 2006 році його не придбала група ГАЗ російського бізнесмена Олега Дерипаски. Незважаючи на це, приватне підприємство з іноземним власником мало доступ до секретної документації, займалося виробництвом військової техніки і техніки подвійного призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram