ГоловнаЕкономікаБізнес

Експерти запропонували створити нацкомісію із залізничних тарифів

"Укрзалізниця" готується підвищити вартість послуг утретє з початку року

Експерти запропонували створити нацкомісію із залізничних тарифів
Фото: academic.ru

Голова Федерації металургів України Сергій Біленький запропонував створити Національну комісію з регулювання тарифів на транспорті.

Як повідомляє УНІАН, пропозицію підтримали представники різних галузей промисловості на круглому столі в Києві.

Пропозицію підтримав також директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк: "Укрзалізниця - монополіст на ринку вантажних залізничних перевезень. Потрібен такий орган, який з одного боку контролюватиме тарифи, з іншого боку - інвестиційні витрати. Такі органи працюють за кордоном. Це буде орган, який буде працювати на етапі формування тарифів, а не постфактум".

Президент асоціації "Укравідтранс" Наталія Петриченко додала, що в першу чергу обов'язково має бути створений незалежний регулятор. "Цілком неправильно, коли монополіст встановлює тарифи, і його ж державні вагонні компанії і платять тарифи, - повідомила Петриченко. - Я пропоную створити міжвідомчу робочу групу. Всі асоціації, об'єднання, які представляють різні галузі промисловості, повинні об'єднатися. Я готова на базі нашої асоціації створити платформу, де ми будемо збиратися і готувати рішення від усього бізнесу і всіх галузей економіки країни".

Нагадаємо, тарифи на вантажні залізничні перевезення в Україні планується підвищити до травня поточного року. Якщо це відбудеться, то підвищення стане третім за рік: вантажні тарифи вже індексувалися на 12,5% в червні минулого року, а на початку поточного року зросли ще на 30%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram