ГоловнаЕкономікаБізнес

Німецький експорт до Росії скоротився на третину

У січні санкції Євросоюзу позбавили РФ німецьких товарів на мільярд євро

Німецький експорт до Росії скоротився на третину

У січні загальний обсяг експорту з Німеччини в Росію становить трохи менше ніж 1,44 мільярда євро, що більш ніж на один мільярд чи 35,1 відсотка менше, ніж у січні 2014 року.

Про це повідомило агентство Reuters, пославшись на дані Федерального статистичного відомства Німеччини. Настільки різкого скорочення експортних показників ФРН на російському ринку не було з жовтня 2009 року, коли обсяги продажів падали внаслідок світової фінансової кризи.

Тим часом експерти не очікували такого різкого скорочення обсягів німецького експорту в РФ. Зокрема, у прогнозі Федерального об'єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK) на 2015 рік називається цифра у мінус 15 відсотків. Причиною скорочення експорту сталі санкції Євросоюзу.

У 2014 році обсяги експорту німецьких компаній в Росію впали на більш ніж 18 відсотків до 29,3 мільярда євро. Німеччина постачає Росії, насамперед, машинобудівну та хімічну продукцію, а також легкові та вантажні автомобілі. Імпорт з РФ у січні також скоротився на третину порівняно з тим же періодом 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram