ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура порушила справу про продаж земділянок порту Фірташа в Миколаєві

Миколаївську міськраду запідозрили у зловживанні владою

Прокуратура порушила справу про продаж земділянок порту Фірташа в Миколаєві
Фото: nikatera.com

Прокуратура Миколаєва порушила кримінальну справу про продаж земділянок порту "Ніка-Тера" Дмитра Фірташа.

"Прокуратура знайшла низку суттєвих порушень під час продажу земельних ділянок Миколаївською міською радою", - повідомив прокурор Миколаєва Юрій Палій.

Провадження порушено за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, у листопаді 2013 року міськрада Миколаєва продала порту "Ніка-Тера" понад 10 га землі за 4,4 млн грн. Частина депутатів тоді виступала проти угоди, оскільки після її здійснення платежі порту з податку на землю будуть втричі нижчими, ніж нинішня орендна плата. При цьому вони стверджували, що ціна землі занижена, і пропонували продати її за нормативною ціною - 132 грн за кв. м.

У квітні того ж року порт "Ніка-тера" приватизував три земділянки в Миколаєві площею майже 11 га за 4,6 млн грн, а в листопаді 2011-го - 8,6 га за 3,156 млн грн.

Порт "Ніка-тера" є частиною азотного бізнесу Фірташа разом із фірмою "УкрАгро НПК", яка володіє мережею складів з реалізації мінеральних добрив, а також із холдинговою компанією Ostchem, до якої входять українські хімпідприємства "Азот" (Черкаси), "Концерн Стирол", "Сєвєродонецький Азот", "Рівнеазот", естонський "Нітроферт" і таджикистанський "Таджик Азот".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram