ГоловнаЕкономікаБізнес

Сорос повідомив про готовність вкласти в Україну мільярд доларів

Мільярдер зацікавився сільським господарством та інфраструктурними проектами

Сорос повідомив про готовність вкласти в Україну мільярд доларів
Фото: wikipedia.org

Американський мільярдер Джордж Сорос заявив про плани вкласти в Україну 1 млрд доларів, якщо Захід посприяє приватним інвестиціям у неї.

"Захід може допомогти Україні, підвищивши її привабливість для інвесторів. Знадобиться страховка від політичних ризиків. Вона може бути у вигляді проміжного фінансування за процентними ставками Євросоюзу - дуже близькими до нуля", - цитує Reuters слова Сороса в його інтерв'ю австрійській газеті Der Standard.

"Я готовий. У мене є конкретні інвестиційні ідеї, наприклад у сільському господарстві та інфраструктурних проектах. Я вклав би $1 млрд. Вони мають приносити прибуток. Мій фонд виграє від цього... [Але] приватні інвестиції потребують сильного політичного керівництва", - заявив мільярдер.

Наразі Євросоюз закінчує другу програму макрофінансової допомоги Україні на загальну суму 1,6 млрд євро і анонсував третю на 1,8 млрд євро.

Нагадаємо, що Сорос вже давно висловлюється на підтримку України. На початку січня мільярдер запропонував свій рецепт порятунку економіки України, заявивши, що ЄС мусить суттєво збільшити розмір допомоги для неї.

Сорос входить у топ-30 найбагатших людей світу зі статком 25,9 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram