ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-керуючі "Амстором" перевели магазини в зоні АТО під російську юрисдикцію

Магазини перейменували в "Мультиторг".

Екс-керуючі "Амстором" перевели магазини в зоні АТО під російську юрисдикцію
Фото: amstor.ua

Магазини торгової мережі "Амстор", які розташовані в зоні АТО у Донецьку, з 22 березня перейменовано в "Мультиторг".

Про це пише "Сайт города Донецка" із посиланням на неназваних співробітників мережі. За даними співрозмовників видання, перейменування магазинів пов'язане зі зміною власника, який тепер перебуває у Москві.

Окрім того, в магазинах "Амстор" у зоні АТО, які належать компанії "Смарт-Холдинг" і незаконні виведені з-під юрисдикції України екс-керуючими Володимиром і Олександром Вагоровськими, запроваджено бівалютну цінову систему, що визнає російський рубль платіжною одиницею.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, на початку 2012 року засновниками ТОВ "Мультиторг" (Москва) були громадянин України Віталій Білоус (99%) і громадянка Росії Наталія Масленнікова. Компанія спеціалізується на гуртовій торгівлі текстильними виробами, одягом, взуттям, виробами зі шкіри та хутра. Чи саме зазначена фірма є новим власником супермаркетів "Амстор", поки що достеменно невідомо.

Від початку року в Єдиному державному реєстрі фізичних і юридичних осіб України компанії з назвою "Мультиторг" і донецькою пропискою не реєстрували. Отже, можна вважати, що новий "Мультиторг" зареєстрований і здійснює діяльність відповідно до незаконних нормативних актів так званих "ДНР" і "ЛНР"

Нагадаємо, що 31 грудня 2014 року озброєні люди заблокували роботу низки магазинів мережі "Амстор" у Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі й інших містах. На місця подій прибула міліція, роботу магазинів відновили, але ненадовго. Зараз не працюють більшість магазинів мережі "Амстор".

"Смарт-Холдинг", основний акціонер "Амстору", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього керуючого і міноритарного акціонера Володимира Вагоровського. Екс-керівник не погодився з рішенням головних власників про усунення його від управління групою компаній "Амстор" і робить усе, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби Вагоровського привласнити компанію, а також розкрадання грошових коштів для особистого збагачення.

Вагоровські зараз контролюють магазини на території так званої "ДНР", виручка звідти не приходить на рахунки ГК "Амстор".

Раніше повідомляли, що члени міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль" довідалися про можливе фінансування і підтримку терористів на сході України екс-керуючим мережею "Амстор" Володимиром Вагоровським. Депутати скерували відповідне звернення генеральному прокурору України з вимогою перевірити цей факт.

Зокрема, зазначають депутати, за загальнодоступною інформацією, готівку магазинів мережі, які розташовані на території Донецької області, зараз не інкасують, вона не надходить на рахунки ТОВ "АМСТОР ТРЕЙД", відповідно, до державного бюджету України не сплачують податків.

За словами співголови МДО "Депутатський контроль" Геннадія Кривошеї, сьогодні органи прокуратури повинні рішуче підходити до припинення діяльності організацій і осіб, які причетні до фінансування терористів на Донбасі.

"Головне завдання держави - боротися не тільки із зовнішнім ворогом, а й стежити, щоб внутрішній ворог не стріляв нам у спину, адже від цього залежить життя людей і мир в Україні", - зазначив народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram