ГоловнаЕкономікаБізнес

Індія спростувала зникнення п'яти своїх літаків в Україні

Літаки перебувають Україні, хоча протягом виконання контракту дійсно були затримки, повідомила індійська сторона.

Індія спростувала зникнення п'яти своїх літаків в Україні
Индийские Ан-32
Фото: arp410.com.ua

Повідомлення про те, що Україна не повернула індійським ВПС п'ять Ан-32, не відповідає дійсності.

Про це йдеться в прес-релізі Міністерства оборони Індії, повідомляє Интерфакс.

"Остання партія з п'яти Ан-32, які спрямували в Україну на ремонт, перебуває на заводі в Україні", - йдеться в повідомленні.

Під час виконання контракту дійсно були затримки в модернізації літаків у зв'язку з недоступністю окремих компонентів, що є результатом "політичного протистояння між Україною і Росією", зазначає Міноборони Індії.

2009 року Індія й "Укрспецекспорт" уклали договір, згідно з яким Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова мав модернізувати 105 літаків Ан-32 індійських ВПС. Сума договору становила $400 млн, усі роботи слід було виконати до 2017 року.

Наприкінці березня портал Defense News із посиланням на представника індійських ВПС повідомив, що після призупинення виконання договору українська сторона не повернула Індії п'ять літаків.

У ДП "Антонов" спростували цю інформацію. Як уточнили на підприємстві, згідно з договором, 40 літаків модернізують на ДП "Завод 410 ГА" і ще 65 літаків - в Індії, на заводі в Канпурі. Завершено роботи з 35 літаками, які вже передано ВПС Індії. Решта 5 літаків перебувають у цехах ДП "Завод 410 ГА".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram