ГоловнаЕкономікаБізнес

Росспоживнагляд почав масштабну перевірку українських товарів

РФ починає новий етап торговельної війни з Україною.

Росспоживнагляд почав масштабну перевірку українських товарів
Фото: trkterra.ru

Заборону на ввезення до Росії засобів для чищення і миття української "СК Джонсон" запроваджено в рамках масштабної кампанії перевірки української продукції.

Про це свідчить публікація РБК, що ґрунтується на листі заступника голови Росспоживнагляду Ірини Брагіної.

У ньому місцевим санітарним лікарям РФ наказано "терміново... організувати заходи для виявлення продукції виробництва України, зазначеної в додатку, та проведення її експертиз". У додатку - список із 15 видів продукції, зокрема косметика, парфумерія, мило, засоби для миття, шпалери, меблі, постіль, жіночі гігієнічні прокладки і тампони, дитячі пелюшки і підгузки, аналогічні вироби з будь-якого матеріалу, духи і туалетна вода.

У планах Росспоживнагляду на першу половину 2015 року таких перевірок української продукції немає. Відповідно, перевірки проводять за скаргами споживачів на якість продукції.

За даними Федеральної митної служби, з України в Росію торік із зазначеного списку ввезли засобів для миття на $51 млн, туалетного мила - майже на $22 млн, шпалер і настінних покриттів з паперу - більш ніж на $205 млн, стільців і крісел - на $33 млн, жіночих гігієнічних прокладок, тампонів і дитячих підгузків - майже на $122 млн.

Нагадаємо, що 2014 року на тлі бойових дій на Донбасі й анексії Криму товарообіг між Україною та Росією скоротився з 38,2 млрд доларів до 22,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram