ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура звинуватила "Бориспіль" у приховуванні прибутку

Аеропорт у відповідь порадив прокурорам вчити матчастину

Прокуратура звинуватила "Бориспіль" у приховуванні прибутку
Фото: Макс Левин

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом несплати до бюджету керівництвом держпідприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" понад 7 млн грн прибутку аеропорту.

"Фінансовим планом на 2014 рік ДП "МА "Бориспіль", затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України, визначено відрахування частини прибутку до Державного бюджету України в розмірі 30%. Таке відрахування має проводитися в кожному звітному періоді в році. Замість цього керівництво аеропорту "Бориспіль" усупереч вимогам чинного законодавства та фінансовому плану підприємства у звіті про його виконання відзвітувало про збитки, тоді як фактично отримало прибуток за підсумками дев'яти місяців 2014 року", - повідомляється на сайті прокуратури.

Наголошується, що в результаті до державного бюджету не сплачено понад 7 млн грн частини прибутку.

Досудове розслідування ведеться за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

У відповідь прес-служба "Борисполя" назвала безпідставними звинувачення прокуратури Київської області.

"Розрахунок і відрахування частини прибутку до Державного бюджету України здійснюються на підставі фінансової звітності підприємства, а не на підставі звіту про виконання фінансового плану, як помилково зазначено в релізі прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що фінансова звітність "Борисполя" формується виключно на підставі закону "Про бухгалтерський облік" та національних стандартів бухгалтерського обліку з дотриманням усіх вимог чинного законодавства.

"Ніяких зауважень щодо фінансової звітності ні від прокуратури, ні від інших контролюючих органів ДП МА "Бориспіль" не отримувало. ДП МА "Бориспіль" також не отримало жодних пояснень щодо конкретизації того, що мала на увазі прокуратура Київської області в рамках своєї PR-діяльності", - підсумували на держпідприємстві.

Нагадаємо, з 31 березня по 18 вересня 2014 року гендиректором аеропорту "Бориспіль" був Сергій Гомболевський.

Нового керівника "Борисполя" мали обрати на конкурсі, однак зараз його заблоковано за рішенням суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram