ГоловнаЕкономікаБізнес

Забудовник ЖК "Симфонія" у Києві виявився шахраєм

Міліція шукає інвесторів недобуду на проспекті Науки, 66-70

Забудовник ЖК "Симфонія" у Києві виявився шахраєм
Фото: http://mvs.gov.ua

Міліція Києва повідомляє, що продаж квартир у житловому комплексі "Симфонія" на проспекті Науки, 66-70 у Голосіївському районі є будівельною аферою.

У цій справі заарештовано 34-річного киянина - представника житлово-будівельної компанії, сказано у повідомленні міліції.

Історія цього об'єкта тягнеться з 2005 року, коли почалося його будівництво. У 2009 році будівельні роботи призупинили, але в кінці 2014 року вулицями Києва розповсюдили оголошення про продаж квартир у цьому житловому комплексі.

Напередодні в міліцію поскаржилися на те, що на об'єкті почалися роботи і з'явилася постійна охорона.

Під час огляду об'єкта будівництва міліція виявила тимчасову споруду, обладнану під офіс. У ньому працювали менеджери з продажу квартир. На прохання правоохоронців "забудовники" не змогли надати жодних дозвільних документів на будівництво або благоустрій території.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.15, ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство), міліція просить постраждалих подавати заяви.

У повідомленні МВС також наводиться історія одного з ошуканих вкладників.

"Я зателефонував за номером з рекламного плаката. Менеджер з продажу зазначав, що лишився останній тиждень, коли можна придбати квартиру за низькою ціною. При цьому мені потрібно було підписати договір про асоційоване членство в кооперативі і внести 50-70% від загальної вартості житла. Новосілля обіцяли на початку 2016 року", - розповів він.

У правоохоронців є підстави вважати, що жертвами шахрая стало набагато більше людей, ніж насправді звернулося в правоохоронні органи. Міліція просить звертатися у своє Голосіївське районне управління за адресою: вулиця Голосіївська, 15 або телефонувати: 525-04-04.

Напередодні сюжет про цю будівельну аферу зняв телеканал "1+1".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram