ГоловнаЕкономікаБізнес

Новий в.о. голови "Укртранснафти" відмовився від посади (оновлено)

Нова спроба відібрати нафтопроводи в Коломойського провалилася.

Новий в.о. голови "Укртранснафти" відмовився від посади (оновлено)
Фото: www.trust.ua

Спостережна рада компанії "Укртранснафта" вранці в середу звільнила призначеного в середині березня в.о. голови правління Юрія Мірошника і призначила замість нього Сергія Сукала.

Таке рішення ухвалили на відкритому засіданні наглядової ради, пише профільне видання OilNews.

Колишньому голові компанії Олександру Лазорку доручено передати справи до 15:00 9 квітня (Мірошникові справ так і не передали). Сукало очолить компанію на чотири місяці - за цей час проведуть відкритий конкурс для призначення нового керівника ПАТ.

На нового в.о. начальника покладено завдання організувати аудит компанією з "великої четвірки". Також він має намір вирішити кадрові питання і перевірити стан майна держкомпанії.

До голосування кандидат пройшов низку співбесід, зокрема з головою НАКу і міністром Міненерговугілля.

Оновлення. Після 15:00 стало відомо, що Сукало відмовився від цієї посади. "Це рішення ухвалено під тиском влади", - повідомило джерело видання. Це нібито пов'язано з невдоволенням Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, Лазорко є вихідцем з групи "Приват" Ігоря Коломойського і вважається його людиною. Після звільнення Лазорка Коломойський, який займається нафтовим бізнесом, приїхав в офіс "Укртранснафти", заявивши про рейдерство проти держкомпанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram