ГоловнаЕкономікаБізнес

МінАПК скасує результати конкурсу з обрання голови "Укрспирту"

Кабмін забракував відібрані кандидатури.

МінАПК скасує результати конкурсу з обрання голови "Укрспирту"
Фото: www.dyvys.in

Кабінет Міністрів вирішив скасувати результати конкурсу з обрання кандидатів на посаду голови держпідприємства "Укрспирт", за результатами якого перемогли Ніна Гаркава й Анатолій Далибожик.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"За результатами конкурсу обрали двох "кришталево чистих" людей - в однієї особи 4 кримінальні справи, в іншої - 6. Я знаю позицію міністра. Отже: негайно анулювати будь-які спроби. Що швидше ми приймемо закон про приватизацію і звільнимо державне майно від корупційників, які сидять на цьому державному майні, - то краще", - сказав він.

Прем'єр доручив призначити новий склад номінаційного комітету і заново провести конкурс на заміщення посади керівника "Укрспирту".

Нагадаємо, що профспілки ДП "Укрспирт" зажадали від Мінагрополітики скасувати результати голосування на фінальному засіданні комісії з проведення конкурсу на посаду директора ДП, зазначивши, що проти цих претендентів раніше порушували кримінальні справи, і надавши підтверджувальні документи.

Попередній директор "Укрспирту" Михайло Лабутін перебуває в розшуку у справі про розтрату держкоштів. Влада стверджує, що з ним підприємство, яке є монополістом у виробництві спирту, було розсадником корупції.

В.о. директора "Укрспирту" зараз є Роман Іванюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram