ГоловнаЕкономікаБізнес

"Чорноморнафтогаз" хоче викупити заправки Коломойського в Криму

АЗС далі реалізовують продукцію під брендом "ГОСТ"

"Чорноморнафтогаз" хоче викупити заправки Коломойського в Криму
Фото: EPA/UPG

У компанії "Чорноморнафтогаз", контроль над якою Україна втратила після анексії Криму Росією, заявляють про плани викупити мережу автозаправних станцій (АЗС), що раніше належала бізнесмену Ігорю Коломойському і була "націоналізована" окупаційною владою Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Фонд майна Криму зробить оцінку АЗС, і ми заплатимо цю суму. Вона піде на компенсацію вкладникам "ПриватБанку", - заявив фактичний директор "Чорноморнафтогазу" Сергій Бейм.

За його словами, зараз АЗС, що передали в управління "Чорноморнафтогазу" у березні, далі реалізовують продукцію під брендом "ГОСТ", але згодом створять новий бренд "Чорноморнафтогаз".

Окупаційна влада Криму восени 2014 року передала в управління мережу автозаправних станцій, які працювали під брендом "Укрнафта", підприємству "Кримський паливний альянс". У березні 2015 року "рада міністрів Криму" включила "Кримський паливний альянс" до складу "Чорноморнафтогазу".

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння майном державного підприємства "Чорноморнафтогаз".

Нагадаємо, Україна тимчасово відмовилася від претензій на газ, відібраний разом із кримською компанією "Чорноморнафтогаз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram