ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртранснафта" отримала нового керівника

Сергій Сукало не відмовився від посади.

"Укртранснафта" отримала нового керівника
Сергей Сукало
Фото: http://oilnews.com.ua

Призначений тимчасово виконувачем обов'язків голови правління ПАТ "Укртранснафта" Сергій Сукало взявся до виконання обов'язків голови компанії, підписавши 9 квітня відповідний наказ (необхідна формальність).

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", він також поінформував НАК "Нафтогаз України" - єдиного акціонера "Укртранснафти", - що бере на себе обов'язки управляти компанією.

"Відповідно до протоколу засідання Наглядової ради ПАТ «Укртранснафта» від 8 квітня 2015 року, беруся до тимчасового виконання обов'язків голови правління ПАТ «Укртранснафта» з 9 квітня 2015 року з 10 серпня 2015 року з оплатою праці відповідно до чинного законодавства України", - цитує текст наказу "Економічна правда".

Нагадаємо, 8 квітня наглядова рада ухвалила призначити в.о. голови "Укртранснафти" Сергія Сукала, проте в офіс "Укртранснафти" новий керівник так і не приїхав, хоча на засіданні наглядової ради, на якому був кореспондент OilNews, анонсували на 12:00 того самого дня «передачу справ і представлення колективу» нового голови компанії.

У другій половині дня від джерел в Міненерго з'явилася інформація про те, що Сукало під тиском влади вирішив відмовитися від посади (за даними ЗМІ, відразу після ухвалення рішення наглядовою радою Ігор Коломойський зателефонував президентові та прем'єр-міністру з вимогою скасувати призначення).

Це вже друга за останній час спроба "Нафтогазу" і Міненерго повернути державі контроль над "Укртранснафтою", якою з 2009 року керує Олександр Лазорко - менеджер, лояльний до групи "Приват" Ігоря Коломойського.

"Укртранснафта" - компанія-оператор українських нафтопроводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram